Patrick Jacobs is de komende 2 jaar de nieuwe koning van ons gilde.

Patrick Jacobs komende 2 jaar koning van het Gilde St. Joris Hoogeloon.

In verband met de afstanden werd er een huifkar opgetrommeld om op maandagmorgen 1 juli 2019 (Hoogeloon Kermis) te 06.00 uur de hoofdman Jan Nouwens en de afgaande koning Cees v Puijenbroek thuis op te halen. De vendeliers en tamboers waren volgens oud gebruik al om 04.00 uur begonnen met verzamelen.

In gezelschap van ons gastgilde St. Sebastiaan werd koers gezet naar de Pancratiuskerk voor een H. Mis.

Bij de kerk sloten de genodigden, wethouder Wim van der Linden, kringvoorzitter Bert vd Staak en de leerlingen van groep 6 van de Basisschool De Vest uit Hoogeloon, aan.

De H. Mis werd opgedragen door pastoor Harm Schilder en onze eigen eredeken Pastoor Kerssemakers die speciaal voor ons koning schieten was afgereisd naar Hoogeloon.

Tegen het einde van de mis klonken de muziektonen van de Fanfare Wilhelmina en de Showband St. Joris al. Zij gingen ons vergezellen naar Café Den Bakker, alwaar het hele gezelschap op broodjes en koffie werd getrakteerd.

Tegen 12.00 uur kon onder belangstelling van menige Hoogelooner eindelijk het koning schieten beginnen.

Afgaande koning Cees van Puijenbroek moest zijn titel gaan verdedigen tegen vier schutters (Jos Hoogers, Bart van Selst, Adrie Horrevorts en Patrick Jacobs ) die allen voor de eerste keer aan het koning schieten deelnamen.

Het was een spannende strijd waarbij slechts een enkele pijl (acht stuks) de vogel miste.

Bij het 70ste  rake schot  vielen de laatste stukken van de vogel met een doffe klap naar beneden.

Patrick Jacobs had de pijl afgevuurd die de vogel had geveld. Blijdschap en een beetje teleurstelling was zichtbaar bij de deelnemers maar al snel werd Patrick door zijn concurrenten gefeliciteerd.

Na enkele plichtplegingen was het definitief en mag Patrick zich de komende twee jaar koning van het Gilde St. Joris noemen. Patrick bekleedde al de functie van Alferis binnen het gilde. Deze functie zal voorlopig worden waargenomen door Martijn Horrevorts die gelijk aan de bak kon bij het afleggen van de eed.

Het werd nog een feestje tot in de late uurtjes.

Wij wensen Patrick en zijn gezin nogmaals van harte proficiat met zijn koningschap.

Jaarlijkse teeravond 2019.

Tijdens de jaarlijkse teeravond afgelopen zaterdag werden in de Zaal Den bakker in het bijzijn van een afvaardiging van ons Kringbestuur van het Kwartier van Oirschot de nieuwe leden  Jim Beijsens en Freek vd Huijgevoort (welke al geruime tijd jeugdlid was) geïnstalleerd/gekroond.

Hierna werden Jos Peters, Lucas van Rooij en Jan van der Zanden ( 25 jaar lid) Jan Stads  (40 jaar lid) en Henri Bolte  (50 jaar lid) gehuldigd.

Ad Huijbers was ook 25 jaar lid maar ivm vakantie niet aanwezig.

Door onze hoofdman Jan Nouwens en de kringvoorzitter Bert vd Staak werden de bijbehorende versierselen en onderscheidingen uitgereikt en de echtgenotes/partners ontvingen een stevige bos bloemen.

Wij heten Jim en Freek van harte welkom en feliciteren de jubilarissen.

Winterkoning verschieting

30 december 2018

we hebben bij het gilde Sint Joris de winterkoning verschieting gehad. Er deden zestien schutters aan mee, iedere schutter moest vijftien keer schieten en maar liefst zeven van de zestien wisten ze alle vijftien te raken na een reeks van afkampen bleven er drie schutters over die nog kans maakten op de eerste plaats. Naar een tweede reeks afkampen werd het beslist Jan Nouwens werd derde Peter Ansems werd tweede en de winnaar van de winterkoning verschieting werd Alfred van de Huygevoort.