Patrick Jacobs is de komende 2 jaar de nieuwe koning van ons gilde.

Patrick Jacobs komende 2 jaar koning van het Gilde St. Joris Hoogeloon.

In verband met de afstanden werd er een huifkar opgetrommeld om op maandagmorgen 1 juli 2019 (Hoogeloon Kermis) te 06.00 uur de hoofdman Jan Nouwens en de afgaande koning Cees v Puijenbroek thuis op te halen. De vendeliers en tamboers waren volgens oud gebruik al om 04.00 uur begonnen met verzamelen.

In gezelschap van ons gastgilde St. Sebastiaan werd koers gezet naar de Pancratiuskerk voor een H. Mis.

Bij de kerk sloten de genodigden, wethouder Wim van der Linden, kringvoorzitter Bert vd Staak en de leerlingen van groep 6 van de Basisschool De Vest uit Hoogeloon, aan.

De H. Mis werd opgedragen door pastoor Harm Schilder en onze eigen eredeken Pastoor Kerssemakers die speciaal voor ons koning schieten was afgereisd naar Hoogeloon.

Tegen het einde van de mis klonken de muziektonen van de Fanfare Wilhelmina en de Showband St. Joris al. Zij gingen ons vergezellen naar Café Den Bakker, alwaar het hele gezelschap op broodjes en koffie werd getrakteerd.

Tegen 12.00 uur kon onder belangstelling van menige Hoogelooner eindelijk het koning schieten beginnen.

Afgaande koning Cees van Puijenbroek moest zijn titel gaan verdedigen tegen vier schutters (Jos Hoogers, Bart van Selst, Adrie Horrevorts en Patrick Jacobs ) die allen voor de eerste keer aan het koning schieten deelnamen.

Het was een spannende strijd waarbij slechts een enkele pijl (acht stuks) de vogel miste.

Bij het 70ste  rake schot  vielen de laatste stukken van de vogel met een doffe klap naar beneden.

Patrick Jacobs had de pijl afgevuurd die de vogel had geveld. Blijdschap en een beetje teleurstelling was zichtbaar bij de deelnemers maar al snel werd Patrick door zijn concurrenten gefeliciteerd.

Na enkele plichtplegingen was het definitief en mag Patrick zich de komende twee jaar koning van het Gilde St. Joris noemen. Patrick bekleedde al de functie van Alferis binnen het gilde. Deze functie zal voorlopig worden waargenomen door Martijn Horrevorts die gelijk aan de bak kon bij het afleggen van de eed.

Het werd nog een feestje tot in de late uurtjes.

Wij wensen Patrick en zijn gezin nogmaals van harte proficiat met zijn koningschap.

Jaarlijkse teeravond 2019.

Tijdens de jaarlijkse teeravond afgelopen zaterdag werden in de Zaal Den bakker in het bijzijn van een afvaardiging van ons Kringbestuur van het Kwartier van Oirschot de nieuwe leden  Jim Beijsens en Freek vd Huijgevoort (welke al geruime tijd jeugdlid was) geïnstalleerd/gekroond.

Hierna werden Jos Peters, Lucas van Rooij en Jan van der Zanden ( 25 jaar lid) Jan Stads  (40 jaar lid) en Henri Bolte  (50 jaar lid) gehuldigd.

Ad Huijbers was ook 25 jaar lid maar ivm vakantie niet aanwezig.

Door onze hoofdman Jan Nouwens en de kringvoorzitter Bert vd Staak werden de bijbehorende versierselen en onderscheidingen uitgereikt en de echtgenotes/partners ontvingen een stevige bos bloemen.

Wij heten Jim en Freek van harte welkom en feliciteren de jubilarissen.

Winterkoning verschieting

30 december 2018

we hebben bij het gilde Sint Joris de winterkoning verschieting gehad. Er deden zestien schutters aan mee, iedere schutter moest vijftien keer schieten en maar liefst zeven van de zestien wisten ze alle vijftien te raken na een reeks van afkampen bleven er drie schutters over die nog kans maakten op de eerste plaats. Naar een tweede reeks afkampen werd het beslist Jan Nouwens werd derde Peter Ansems werd tweede en de winnaar van de winterkoning verschieting werd Alfred van de Huygevoort.

Onderlingen competitie

25 oktober 2018

we hebben bij het gilde Sint Joris 25 oktober de laatste wedstrijd van de onderlingen competitie geschoten in de top drie zaten Jan Nouwens, Piet Swaanen en  Hans Smits.
Tijdens de reguliere wedstrijd miste Jan Nouwens er een te veel en maakte geen kans meer om te winnen en werd 3e in de competitie. Piet Swaanen en Hans Smits kwamen er tijdens de regulieren wedstrijd niet uit en moesten afkampen. ze moeste ieder drie schoten lossen op het kleine plaatje. Hans Smits wist er van de drie twee af te schieten. Maar dat bleek niet genoeg te zijn want Piet Swaanen wist ze er alle drie af te schieten en werd zo de winnaar van de onderlingen competitie. En Hans Smits werd 2e.

Gemeenteschild Bladel

oktober 2018

verschieting van het gemeenteschild dit jaar gewonnen door het viertal van gilde Sint Joris Hoogeloon bestaande uit Hans Smits Alfred van de Huygevoort Kees van Puijenbroek en Jan Nouwens zij ontvingen het bijbehorende schildje 
individueel winnaar is geworden Jan Nouwens 

Winnaars kleine verbroedering

September 2018

Definitief winnaar van het wisselschild van de kleine verbroedering

Piet Beerens wisselschild

31 Augustus 2018

Piet Beerens wisselschild met als winnaars Marc van der Doelen en Bertha Bolte

Heropening Cafe-Zaal Den Bakker

24 Augustus 2018

De heropening van Cafe-Zaal Den Bakker (Het Gildehuis)

Gildefeest in Udenhout

8 Juli 2018

Gildefeest in Udenhout

Verschieting Koningskruisje

29 Juni 2018

Verschieting Koningskruisje

Met als winnaar Bert van Rooij

Priesterjubileum Pastoor Kerssemakers

10 Juni 2018

Bijwonen 25 jarig priesterjubileum van Pastoor Kerssemakers in Oss

Daan van de Huygevoort bracht gildegroet na de heilige mis

Jan Michiels Wisselschild

25 Mei 2018

Jan Michiels Wisselschild

Met als winnaars Patrick Jacobs en Liesbeth Roovers

De huldiging van onze jubilarissen

28 April 2018

De huldiging van onze jubilarissen en verwelkomen van 2 nieuwe gildebroeders.

De groepsfoto van de jubilarissen Jan Michiels 60 jaar lid, Sjak Jansen 50 jaar lid, Piet Swaanen CZ 40 jaar lid, Piet de Wit 25 jaar lid en nieuwe gildebroeders Marc van de Doelen, Martijn Horrevorts

April 2017

De huldiging van onze jubilarissen,  verwelkomen van een nieuwe gildebroeder en de huldiging van Bert v Rooij welke na 40 jaar afscheid nam van het bestuur.

Het ouder echtpaar is Wim Snelder en zijn echtgenote.
Wim is 60 jaar lid van ons gilde.

De groepsfoto van de jubilarissen met partners,het nieuwe lid, Bert van Rooy  onze koning, hoofdman en een  afvaardiging van het kringbestuur .

Bankjes voor Gildebroeders Jan Michiels & Bert van Rooij

samenophetbankje

Jan Michiels & Bert van Rooij hebben ieder een  eigen bank op het gildeterrein “De Schutsweijer”.

Dit voor de hun jarenlange verdienste voor ons gilde.

De banken zijn begin februari 2017 geplaatst.
En zijn door onze eigen gildebroeders vervaardigd.
Zowel Jan als Bert zijn meer dan 50 jaar lid van ons Gilde.
Beiden hebben diverse bestuursfuncties uitgeoefend en zijn tot op de dag van vandaag zeer verdienstelijke leden voor ons Gilde.

Jan Michiels is momenteel nog lid van de schietcommissie  en tevens “ eredeken en ouderling”.

Bert van Rooij maakt nog steeds deel uit van het dagelijks bestuur als “Dekenschatbewaarder” en regelt een aantal zaken mbt. tot ons Gildeterrein “De Schutsweijer”.

Dat ze er lang gebruik van mogen maken.

Bewaren

Vier Jubilarissen en 3 nieuwe leden

Tijdens de jaarlijkse teeravond afgelopen zaterdag 23 april 2016  werden 4 gildebroeders van ons Gilde gehuldigd vanwege hun 40 jarig lidmaatschap.

Door Bert vd Staak (kringvoorzitter) werden de onderscheidingen opgespeld bij:

  • Guus de Backer,
  • Jos van Doorn,
  • Piet Waterschoot en
  • Sjef Craninckx.

Wido Waterschoot was 25 jaar lid van ons Gilde.

Vier Jubilarissen

Tevens werden drie nieuwe leden geïnstalleerd als gildebroeder.

  • Bart Verhagen,
  • Willem v Belkom
  • Stijn Jacobs

3 nieuwe leden

Guus, Jos, Piet, Sjef en Wido van harte proficiat.

Bart, Willem en Stijn welkom.

40-en-25-jarig-lidmaatschap-van-ons-gilde

Tijdens de jaarlijkse teeravond op 25 april 2015 werden een 4 tal gildebroeders onderscheiden vanwege hun 40- en 25 jarig lidmaatschap van ons gilde.
De echtgenotes ontvingen een bos bloemen.

Martien Kanters was 25 jaar lid  en Dorus Antonis, Jan van Molen, Henk van Huijkelom waren 40 jaar lid.

Op de foto van links naar rechts:

  • Mevr. Kanters, Martien Kanters, Dorus Antonis, (kringvoorzitter) Bert van der Staak, Mevr. Antonis, Jan v Mol, Mevr v Mol, Henk van Huijkelom, Mevr. Van Huijkelom, (Hoofdman) Jan Nouwens en(voormalig kringsecretaris) Jo vd Biggelaar.

Alfred van de Huijgenvoort is de komende 2 jaar de nieuwe koning van ons gilde

Afgelopen maandag vertrokken rond 04.00 uur de eerste vendeliers en tamboers al om onze alferis op te halen. Vervolgens ging het omstreeks 06.00 uur per huifkar naar de hoofdman en koning

Bert van Rooij. Na de H. mis (toen waren de burgemeester Dhr A. Swachten, de pastoor Joseph, afgevaardigden van het ons kringbestuur en het gilde St. Sebastiaan al aangesloten) werden we door de fanfare Wilhelmina en de drumband St. Joris begeleid naar Den Bakker alwaar we allen op broodjes en koffie werden getrakteerd. Omstreeks 11.00 uur vertrok de gehele stoet naar ons gildeterrein De Schutswijer. Hier werd door 5 gildebroeders (waaronder de afgaande koning Bert van Rooij) gestreden om het koningschap. Na ongeveer anderhalf uur viel de vogel met een doffe klap naar beneden. Alfred van de Huijgenvoort had hem het genadeschot gegeven. Felicitaties volgden. In de late middag en avonduren werd het feest voortgezet op het erf bij Alfred en Angela. Ook daar zorgden de eerder genoemde muziekkorpsen voor een gezellige muzikale noot.

Nog nooit zaten er zoveel Hoogeloonse mensen op een dag in een huifkar.

Het gilde St. Joris wenst Alfred, Angela en hun kinderen nogmaals van harte proficiat. De overheid dankt iedereen die op enige wijze een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische dag.

Alfred-van-de-Huijgenvoort

teeravond-3Bert v Rooij  werd gehuldigd vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap en werden de versierselen  opgespeld door Jo van de Biggelaar  
sec. van “Het Kwartier van Oirschot”. Daarna werd hij toegesproken door onze hoofdman.

teeravond-4Gert vd Looij (links)  vanwege zijn 25 jaar lidmaatschap en voor de dames een mooi boeket.

Martien-Kanters

Koninklijke Onderscheiding Gildebroeder Martien Kanters.

Op vrijdag 25 april 2014 ontving onze Gildebroeder Martien Kanters uit handen van de burgemeester van Bladel  Dhr. B. Swachten een Koninklijke Onderscheiding (Lid van Oranje Nassau).

In de toespraak van de burgemeester werd Martien (inmiddels bijna 25 jaar lid van ons Gilde) o.a. geprezen voor zijn inzet mbt het Gildefeest van afgelopen jaar in Hoogeloon.

Martien was destijds voorzitter van het organisatiecomité.

Bert van Rooij nieuwe Koning

Op Kermismaandag vond op het Gildeterrein aan de Schutswijer het traditionele Koningschieten plaats.
Omstreeks 11.15 uur vertrokken de Gildebroeders van het St. Jorisgilde, vergezeld van het St. SebastiaanGilde, de drumband St. Joris en de fanfare Wilhelmina  vanaf café/zaal Den Bakker  naar het gildeterrein De Schutswijer.
Nadat de burgemeester Dhr. Swachten, de pastoor Joseph, de eredeken pastoor Kerssemaekers, de hoofdman Jan Nouwens en de afgaande koning Rinus Ansems  hun schoten hadden gelost was het de beurt aan de  4 aangemelde kandidaten.

Al snel vlogen de stukken eraf.
Bert van Rooij wist bij het 37e schot de vogel naar beneden te halen en mag zich nu de komende 2 jaar KONING noemen.

Namens alle leden van het St. Jorisgilde  “ BERT PROFICIAT” 
Verder danken wij  St. Sebastiaan, de drumband, de fanfare en het publiek voor hun aanwezigheid.

Bert-van-Rooij

40 & 25 jaar bij ons Gilde

30 mei 2013 ontvingen tijdens de vergadering op Sacramentsdag 2 gildebroeders een onderscheiding van onze hoofdman.

Cees vd Broek (rechts) kreeg een medaille opgespeld  omdat hij 40 jaar lid van het Gilde St Joris is.

Cees Swaanen (links) kreeg een speld opgespeld omdat hij 25 jaar lid is van ons Gilde

Cees-vd-Broek-Cees-Swaanen

Jan Michielswisselschild 2013

Afgelopen vrijdagavond 24 mei vond op De Schutswijer de verschieting van dit wisselschild plaats. Dit zilveren wisselschild werd in 2004 door eredeken Jan Michiels aan ons Gilde geschonken.

Bij de Gildebroeders werd door 17 schutters deelgenomen aan de wedstrijd. Er werd niet alleen zuiver maar ook erg hard geschoten want na 49 rake schoten was de vogel aan gort geschoten. De vogel was gemaakt om ongeveer 100 schoten te weerstaan. Piet van Mol haalde het laatste stuk naar beneden waarna hij uit handen van Jan Michiels het schildje ontving.

Jan-Michielswisselschild-2013-1

Jan-Michielswisselschild-2013-2

Bij de Gildezusters streden 7 dames mee.

Even leek het erop dat de familie v Mol met twee prijzen naar huis zou gaan maar met technische hulpmiddelen werd vastgesteld dat er nog een stukje vogel aan de pin zat.

Er werd verder gestreden en uiteindelijk schoot Berta Bolte het laatste stuk omlaag waarna zij de prijs ontving.

De dames hadden 40 rake schoten nodig.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Piet Swaanen

Piet-SwaanenOp 9 mei reikte loco-burgemeester A. van der Hout een Koninklijke onderscheiding, lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer P.J.P. Swaanen uit Hoogeloon. De heer Swaanen ontvangt de onderscheiding tijdens de 25e TrekkerTrek te Hoogeloon.
In 1988 was de heer Piet Swaanen (12 april 1960 te Hoogeloon) de belangrijkste initiatiefnemer van het TrekkerTrek evenement te Hoogeloon. Een evenement dat onder zijn bezielende leiding is uitgegroeid tot één van de grootste wedstrijden in Nederland. Tijdens de eerste wedstrijd reden er circa 40 tractoren op één baan. Geleidelijk aan is het evenement uitgegroeid tot een grote wedstrijd met meer dan 300 deelnemers. waar hij onder andere als bestuurslid, KNVB-consul, beheerder en scheidsrechter zijn steentje bijdraagt aan het voetbal.
Als voorzitter van TrekkerTrek is de heer Swaanen nog steeds actief betrokken bij de organisatie.
Daarnaast bekleedt de heer Swaanen sinds 1970 diverse functies binnen het Gilde St. Joris Hoogeloon.

Hij was vendelier, bestuurslid, lid van diverse werkgroepen en van 2003 tot 2005 was hij koning van het gilde. Hij heeft vele uren besteed aan de bouw van het Gildehuis “De Schutswijer”.
Carnavalsvereniging ‘De Lappelekkurs’ kan al sinds 1977 op zijn inzet rekenen.
Hij werkte onder andere als vrijwilliger en adjudant en in 1991 was hij prins.
Verder is de heer Swaanen sinds 1995 actief betrokken bij voetbalvereniging Hoogeloon,

Piet van Beers  40 jaar lid van ons Gilde.

Piet zal op Hemelvaartsdag  85 jaar worden.

Onderscheiding werd op St Jorisdag door onze hoofdman opgespeld

Piet-van-Beers

Op zondag 16 december 2012 was de laatste wedstrijd (finale) van de onderlinge competitie met de kruisboog van 2012.

bertvrooijIn de onderlinge competitie waaraan 17 schutters deelnamen eindigden Alfred van de Huygevoort en Wil Hendriks respectievelijk op de 4e en de 5e plaats.
Bert van Rooy, Kees van Puyenbroek en Jan van der Zanden gingen door middel van afkampen uitmaken wie eerste zou worden.
Zij stonden bovenaan met 100 treffers van de 105 schoten.

Na een spanende strijd werd Bert van Rooy eerste. Kees van Puyenbroekeindigde als tweede en Jan van der Zanden als derde.

Wij feliciteren Bert met deze knappe prestatie en danken alle deelnemers en de schietcommissie voor hun inzet.