Verschieting, Jan Michiels Wisselschild 2024

Al weer voor de 20e keer, werd er vrijdag avond voor dit Wisselschild geschoten op een gipsen vogel. Er deden 18 gildebroeders en 8 zusters mee , waaronder enkele nieuwelingen die voor het eerst mee-schoten. Na een tachtig tal schoten ging de vogel wel iets “verzitten” maar hij bleef toch nog gewoon hangen…….. Het begon al te schemeren. Bij het 98ste schot was Henrie Bolte aan de beurt. En hoewel hij zijn hoogtij dagen vierde met de handboog , blijkt hij ook met de kruisboog goed overweg te kunnen. Hij schoot hem eraf !  Harrie Lepelaars , die ná hem aan de beurt was had het nakijken….

Tijdens de prijsuitreiking werd het Jan Michiels Wisselschild opgespeld door zoon Henk.

Henri proficiat, en draag het schildje met ere.

Ook bij de Gildezusters werd er fanatiek geschoten. Na vele rake schoten was de vogel al verschillende onderdelen  verloren, en bij het 80ste schot haalde Elske Sterken ( partner van Freek v d Huijgevoort)  het laatste stuk naar beneden . Ook zij kreeg een herinnering uitgereikt . Proficiat Elske !

Schietcommissie , Gilde Sint Joris.

Jan Michiels wisselschild 2023

Afgelopen vrijdag 26 mei vond de jaarlijkse verschieting van het Jan Michiels wisselschild plaats. Een 15 tal schutters verzamelden zich op de Schutsweijer om het zilveren schildje te bemachtigen.
Na het 70ste schot vielen de restanten van de vogel naar beneden. Freek vd Huygevoort mag het komende jaar het schild dragen.
Bij de gildezusters bleek Margon Nouwens de beste schutter van de 7 aanwezige dames. Ook zij won een aardigheidje.
Margon en Freek van harte gefeliciteerd.
Met dank aan de schietcommissie.