Jan Michiels wisselschild 2016-2

Jan Michiels wisselschild 2016-1

Jan Michielswisselschild 2016

Op donderdagavond 2 juni werd het  Jan Michiels wisselschild voor 2016 verschoten.
Bij de Gildebroeders wist Patrick Jacobs (van de 21 schutters) het laatste stukje vogel los te schieten.
Hij ontving uit handen van Jan Michiels het schildje.

Bij de partners kwamen 7 schutters opdagen.
Hier wist Liesbeth Roovers de vogel naar beneden te halen.
Zij ontving uit  handen van de schietcommissie een mooi presentje.

Jan Michielswisselschild 2015

Op 29 mei 2015 vond de jaarlijkse verschieting van het Jan Michielswisselschild plaats.Het was zo gepiept dit jaar. Bij de gildebroeders bleek Erwin Horrevorts al na 24 schoten de restanten van de vogel naar benden te halen en bij de dames bracht Toos van de Zanden het er na 13 schoten het beste vanaf. Zo ontving onze jongste adsp. gildebroeder Erwin het schildje van onze oudste gildebroeder Jan Michiels.

Ook Toos ontving een leuke attentie.

  • Toos en Erwin gefeliciteerd.

Jan Michielswisselschild 2014

Sinds 2004 schieten de gildebroeders elk jaar om het Jan Michielswisselschild. Afgelopen vrijdag wist Adrie Horrevorts het schildje te bemachtigen door de laatste stukken van de vogel naar beneden te schieten.

Bij de gildezusters won Annemiek v Selst de eerste prijs.

Annemiek en Adrie van harte gefeliciteerd.

Jan Michielswisselschild 2013.

Afgelopen vrijdagavond 24 mei vond op De Schutswijer de verschieting van dit wisselschild plaats. Dit zilveren wisselschild werd in 2004 door eredeken Jan Michiels aan ons Gilde geschonken.

Bij de Gildebroeders werd door 17 schutters deelgenomen aan de wedstrijd. Er werd niet alleen zuiver maar ook erg hard geschoten want na 49 rake schoten was de vogel aan gort geschoten. De vogel was gemaakt om ongeveer 100 schoten te weerstaan. Piet van Mol haalde het laatste stuk naar beneden waarna hij uit handen van Jan Michiels het schildje ontving.

Jan Michielswisselschild 2013.

Bij de Gildezusters streden 7 dames mee.  Even leek het erop dat de familie v Mol met twee prijzen naar huis zou gaan maar met technische hulpmiddelen werd vastgesteld dat er nog een stukje vogel aan de pin zat.

Er werd verder gestreden en uiteindelijk schoot Berta Bolte het laatste stuk omlaag waarna zij de prijs ontving. De dames hadden 40 rake schoten nodig.