Jan Michiels wisselschild 2023

Afgelopen vrijdag 26 mei vond de jaarlijkse verschieting van het Jan Michiels wisselschild plaats. Een 15 tal schutters verzamelden zich op de Schutsweijer om het zilveren schildje te bemachtigen.
Na het 70ste schot vielen de restanten van de vogel naar beneden. Freek vd Huygevoort mag het komende jaar het schild dragen.
Bij de gildezusters bleek Margon Nouwens de beste schutter van de 7 aanwezige dames. Ook zij won een aardigheidje.
Margon en Freek van harte gefeliciteerd.
Met dank aan de schietcommissie.

Jan Michielswisselschild 2022

Afgelopen vrijdag 3 juni vond de jaarlijkse verschieting van dit schildje plaats. 25 gildebroeders kwamen opdagen om het felbegeerde schildje binnen te slepen. Om te winnen moesten zij met gebruikmaking van de wedstrijd kruisboog een gipsen vogel van de schutpaal afschieten. Al vrij snel bleek dat een aantal van de geoefende schutters van het Gilde hun zenuwen niet in bedwang hadden of de schuld gaven aan de kwaliteit van de wedstrijdboog. De gelegenheidsschutters hadden daar totaal geen last van en het was dan ook geen verrassing dat een van hun het schildje een jaar zou mogen gaan dragen. Na 81 rake schoten door de deelnemers schoot Arnold v Beers met een welgemikt schot de laatste brokken van de vogel naar beneden. Hij kreeg even later door weduwe Miet Michiels het schildje uitgereikt en moest beloven het met ere te dragen.
Bij de dames schoot Lizette Horrevorts het laatste (lastige) stukje naar beneden. Ook zij ontving een attentie.
Arnold en Lizette van harte gefeliciteerd met dit resultaat.

Met dank aan de schietcommissie.